В Кипър откриха процедура за ликвидацията на ,,Олимпик''

Днес в официалния вестник на Република Кипър вече е публикувано решението на Районния съд на Никозия, с което се открива производството по ликвидация на застрахователна компания „Олимпик“, съобщи БНТ.

НОИ: Българските пенсионери в Турция трябва да декларират, че са живи

Националният осигурителен институт напомня, че българските граждани, получаващи пенсии на базата на споразумението между правителствата на Република България и на Република Турция за изплащане на български пенсии в Турция, са задължени по силата на това споразумение два пъти в годината да декларират пред българските власти, че са живи, предаде Новини.бг.

Марковски: В момента съдебните ни процеси са инквизационни

„Има европейски принцип – равенство на оръжията – каквото има прокуратурата, такова да притежава и защитата. В момента съдебните ни процеси са инквизационни. Прокуратурата няма функция да решава делата и да казва кой ще остане завинаги в затвора и кой не". Това заяви адвокат Марин Марковски при гостуването си в БТВ.

КАТ: Спазвайте правилата и си оставяйте време за реакция

Трябва да се обърне внимание на правилната преценка на водача, на скоростта, с която се движат. Трудно може да се каже дали става дума за опитен шофьори или за млад водач, винаги трябва да спазваме правилата и трябва да се стараем да си подсигурим време, каза главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция при гостуването си в БТВ.